مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
مرضیه ذبیحی
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
اختلاف در تصمیم‌گیری‌ها در دوران عقد
3-زوج 2-نامزدی و عقداختلاف در تصمیم‌گیری‌ها در دوران عقد
ارسال شده در تاریخ: 3 دی 1393

آماده شدن زوج جوانی که قدم در راه ازدواج گذاشته‌اند و دوران شیرین اما پراهمیت عقد را سپری می‌کنند، بر شکل‌گیری یک زندگی باثبات و سالم، نقش بسیار تأثیرگذاری دارد.

چنان‌چه هریک از همسران جوان هویت مستقلی به‌عنوان یک فرد بالغ پیدا کرده باشند و از لحاظ عاطفی، اجتماعی، اخلاقی و... به بلوغ و قدرت مدیریت رسیده باشند، آمادگی رویارویی با تمام مشکلات را خواهند داشت.

از آن‌جا که تعارض و مشکلات حل نشده‌ی دوران عقد، بار روانی و هیجانی زیادی را بر زوجین متحمل می‌کند و می‌تواند به مشکلات بزرگ‌تر بیانجامد، بهتر است تمام مشکلات و اختلاف نظرها در همین دوران سپری شود تا زندگی مشترک در زیر یک سقف، راحت‌تر و صحیح‌تر آغاز شود.

جدا شدن از خانواده‌ی اصلی، برقراری ارتباطات جدید عاطفی و اجتماعی با افراد جدید، شکل‌گیری هویت جدید به واسطه تغییر شرایط و مبنا قرار دادن آن برای تشکیل زندگی مشترک، از مهم‌ترین اتفاقاتی است در دوران عقد رخ می‌دهد.

از میان این مسائل، عامل مهم دیگری که در زندگی آینده‌ی زوج جوان تأثیرگذار است، نحوه‌ی تصمیم‌گیری‌های مشترک و رسیدن به نتایج مشابه میان آنان است.

تصمیم‌گیری در امور مختلف به ویژه در دوران عقد که سنگ بنای یک زندگی طولانی برای همسران است، یک امر بسیار مهم به شمار می‌آید. اهمیت این امر به دلیل ارتباط بیشتر هر یک از زوجین با خانواده‌ی اصلی (به دلیل زندگی با آنان) و یا عدم شناخت صحیح ازطرف مقابل و آشنایی با افکار و واکنش‌های او نمود بیشتری پیدا می‌کند؛ به‌ویژه از این تصمیم‌گیری در مواقع و شرایط خاصی صورت بگیرد. زیرا فرآیند تصمیم‌گیری در مقاطعی از زندگی بسیار تعیین کننده و سرنوشت ساز است و فرد با انتخاب صحیح می‌تواند موفقیت بزرگی را برای خود و همسرش به ارمغان آورده و یا با دست زدن به یک انتخاب نادرست، موجب به وجود آمدن شرایط نامطلوب برای خود و اطرافیان به ویژه همسرش گردد.

بهترین روش برای تصمیم‌گیری این است که زن و شوهر با مشورت با هم تصمیم بگیرند و نظر هردوی آن‌ها در تمام امور دخیل باشد. از آن‌جا که هرچه عقاید دوطرف به هم نزدیک‌تر باشد، تصمیماتی که گرفته می‌شود، بیشتر مورد توافق هردونفر است، چه نیکوست که همسران تلاش کنند روزبه‌روز شناخت بیشتری از یکدیگر پیدا کرده و زمینه‌ی تفاهم و توافق را مهیا‌تر کنند.
تفاهم و احترام خنثی‌کننده‌ی تمام مشکلات است و زن و شوهر می‌توانند با وجود تمام تعارضات و مشکلات برای خود موفقیت را به ارمغان بیاورند.

به عنوان پیشنهاد چند راهکار را به شما ارائه می‌کنیم تا با به‌کارگیری آن در تصمیم‌گیری خاص‌تان در این دوران خاص موفق‌تر ظاهر شوید:
1.   
مشورت با هم را فراموش نکنید؛ این مهم‌ترین مسأله است.

2.    برای گرفتن تصمیم، قانون وضع کنید و در شرایط گوناگون از این قوانین پیروی کنید.

3.    عواقب تصمیمات‌تان را درنظر بگیرید.

4.    مسؤولیت‌پذیر باشید.

5.    با یافتن توانایی‌های یکدیگر در زمینه‌های مختلف برخی از تصمیمات را تقسیم کنید.

6.    از تصمیمات اشتباه یکدیگر درس بگیرید.

7.    عدالت را در تصمیم‌گیری‌ها رعایت کنید.

8.    به نظرات همسرتان احترام بگذارید.

9.    صداقت را فراموش نکنید.

اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 1319