مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
مرضیه ذبیحی
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
ارتباط مؤثر میان همسران
3-زوج 3-زندگی مشترکارتباط مؤثر میان همسران
ارسال شده در تاریخ: 26 آذر 1393

انسان موجودی اجتماعی و نیازمند برقراری ارتباط با هم نوعان خود است تا بتواند نیازها و احتیاجات زندگی‌اش را برآورده سازد. اولین نیاز او برقراری ارتباط است که یکی از مهم‌ترین اصول زندگی به شمار می‌آید و می‌توان آن را کلید دست‌یابی به اهداف دانست. با این کلید می‌توانیم درِ آرزوهای‌مان را باز کنیم.

ارتباط تأثیر عمیقی بر چگونگی زندگی ما و حمایتی که از دیگران دریافت می‌کنیم، دارد. برای حل و فصل کردن مسائل زندگی، برای گذراندن اوقاتی خوش داشتن خاطره‌ی خوبی از با هم بودن، نیازمند ارتباطی صحیح، مؤثر و موفق هستیم. ارتباط نامؤثر موجب می‌شود بین افراد، بخصوص زن و شوهرها فاصله بیافتد و تأثیر آن بر روی همه‌ی جنبه‌های زندگی نمود یابد.

اما به راستی ارتباط چیست و چه معنایی دارد؟ «ارتباط» در لغت به معنای ربط دادن، بستن و پیوند است. از دیدگاه‌های روان‌شناسی و جامعه‌شناسی، هر گونه تعامل و تبادل به منظور انتقال افکار، احساسات و رفتار را ارتباط می‌گویند. به زبان ساده ارتباط یعنی ارسال یک پیام از طرف فرستنده و دریافت آن از جانب گیرنده؛ شما پیامی را می‌فرستید و همسرتان آن پیام را دریافت می‌کند.

تبادل کلام، نامه و هر آن‌چه که اطلاعاتی را از شما به دیگری منتقل می‌سازد، «برقراری ارتباط» است. حتی یک لبخند، تکان دادن سر به علامت تأیید یا انکار، دست زدن، حتی اصواتی مثل اوه! همه و همه ایجاد ارتباط می‌کند. اما چه بسا همین فرآیند ساده محقق نشود؛ چرا که ممکن است شما پیامی را بفرستید ولی گیرنده پیام شما را درست و صحیح برداشت نکند که در این صورت موجب سوءتفاهم می‌شود و مسائل بسیاری را در زندگی زناشویی ایجاد می کند.

ما ناگزیریم ارتباط برقرار کنیم. هر روز به اشکال متفاوتی با دیگران در ارتباط هستیم تا دیگران را در افکار، احساسات و خواسته‌های‌مان سهیم کنیم و احترام و علاقه، رنج و اندوه، شادمانی و گاه شک خود را به دیگران نشان دهیم. برای جلوگیری از دریافت اشتباه پیام، و پیشگیری از بروز سوء تفاهم باید پیام، دقیق و درست و بدون هیچ‌گونه ابهام ارسال شود. 

موضوع مهم دیگر، دریافت کننده‌ی پیام است که باید پیام را به درستی بگیرد؛ چرا که معنای پیام نزد اوست و آن‌چه او از پیام درک کرده ملاک است. پس باید دقت شود پیام به درستی مخابره شود.

ارتباط از درون ما آغاز می‌شود و منعکس‌کننده‌ی عقاید، ارزش ها و افکار آدمی است. مهارت در ایجاد ارتباط سالم منجر به احساس رضایت و پیامدهای بسیار اثربخش بین همسران می شود. ارتباط اثربخش به آسانی میّسر نمی‌شود و نیازمند آگاهی، تمرین و ممارست و قبل از همه نیازمند خواستن است. 

هر انسانی در هر سنی توانایی کسب مهارت ارتباط را دارد تا بتواند روابط بین فردی‌اش را بهبود بخشد و موجب افزایش حس رضایتمندی خود گردد.

هدف از ایجاد ارتباط سالم و هدفمند بین زوج‌ها، توانمند ساختن آن‌هاست تا با داشتن این نگرش که هم برای خود و هم برای همسر خویش اهمیت و احترام قائل هستیم، درباره‌ی مسائل روزانه تبادل نظر کنیم.

 برای نیل به این هدف مهم است بدانیم درباره‌ی چه چیز و چگونه با همسر خود صحبت می کنیم و به او نیز گوش می‌دهیم.

مزایای ارتباط مؤثر بین همسران عبارت است از:

1-درک بهتر خود و همسر

2-احساس ارزشمندی بیشتر

3-حل بهتر و سریع تر تعارض‌ها

4- لذت بردن بیشتر از یکدیگر

5- راه‌های جدید ابراز صمیمیت

6- بهبود ارتباط والدین با فرزندان

7- راهنمای مؤثر برای حرف زدن و گوش دادن.

تاریخ آخرین ویرایش: 29 مهر 1394 - 14:03:07
اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 1399