مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
مرضیه ذبیحی
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
ارتباط صحیح عروس و داماد با خواهر و برادرهای همسر
3-زوج 3-زندگی مشترکارتباط صحیح عروس و داماد با خواهر و برادرهای همسر
ارسال شده در تاریخ: 16 آذر 1393

یکی از دغدغه‌هایی که بسیاری از همسران آن را تجربه می‌کنند و با آن درگیر هستند، برقراری ارتباط صحیح و مطلوب با خانواده‌ی همسرشان است. در میان این روابط گوناگون و پس از رابطه با والدین همسر، رابطه با خواهرها و برادرهای همسر قرار دارد که به نوبه‌ی خود از اهمیت بالایی برخورد است و می‌تواند روابط همسران را تحت‌الشعاع قرار دهد.

به طور کلی ارتباط، محور اصلی زندگی ما را تشکیل می دهدو برقراری ارتباط مؤثر، کیفیت زندگی را در ابعاد گوناگون بهبود می‌بخشد و نبود آن موجب احساس نارضایتی، تعارض با دیگران و انزوا می‌شود.

برای برقراری ارتباط صحیح با خواهرها و برادرهای همسر نیز باید اصول و مهارت‌های ارتباطی را بیاموزیم؛ چرا که باعث برقراری یک رابطه‌ی رضایت بخش با آن‌ها و به دنبال آن با همسرمان می‌شود.

روان‌شناسان معتقدند برای برقراری یک رابطه‌ی رضایت‌بخش، باید فاکتورهایی نظیر صمیمیت، صداقت، احترام متقابل،  نقدپذیری و درک و همدلی در نظر گرفته شوند؛ پس به عنوان اولین قدم، سعی کنید آن‌ها را به دقت رعایت کنید. ممکن است بگویید این عوامل را زمانی می‌توان رعایت کرد که با طرف مقابل مشکلی نداشته باشیم و در یک رابطه‌ی عادی و صمیمی باشیم. اما باید بگوییم که هنر برقراری ارتباط صحیح وقتی نمایان می شود که با چنین افرادی و در شرایط دشوار آن‌ها را اجرا کنید.

 پس حتی اگر خواهرشوهر یا برادرشوهر و خواهر زن و برادر زن‌تان به اصطلاح خرده شیشه دارند و از ابتدا با شما بنای ناسازگاری گذاشته‌اند و با آن‌ها مشکل دارید، شما پیش قدم شوید و این اصول را رعایت کنید. توصیه‌های همیشه و در هر شرایطی احترام آنان را حفظ کنید تا این احترام نصیب خودتان نیز بشود. اگر میان‌تان بر سر موضوعی اختلافی پیش آمد،آن‌ها را مطمئن كنيد با آن‌كه عصباني يا مخالف‌شان هستيد، به نظرات و عقایدشان احترام مي‌گذاريد و آن‌ها براي شما افراد مهمي هستند. همچنین به گونه‌ای رفتار کنید که مطمئن شوند مي‌خواهيد مسأله را به شكل رضايت‌بخشي حل كنيد.

1-    در برابر دلسوزی‌هایی که ممکن است از سر خیرخواهی یا شیطنت در حق همسرتان به خرج دهند، صبور باشید و سکوت کنید. خود را به جاي خواهر یا برادر همسرتان بگذاريد و بگویید شاید اگر من هم جای آن‌ها بودم همین‌طور رفتار می‌کردم.

2-    فراموش نکنید ارتباط واقعي ناشي از روح احترام براي شما و طرف مقابل شماست. پس سعی نکنید در هر شرایطی حق به جانب‌بودن خود را ثابت كنيد و آن‌ها را مقصر جلوه دهيد.

3-    اگر موضوعی باعث شد از آن‌ها خشمگين شويد و احساس كنيد مورد تهاجم واقع شده‌ايد، احساس‌تان را به كمك عبارتي با مفهوم «من احساس مي‌كنم» بيان كنيد. از بحث و مشاجره بپرهيزيد و حالت تدافعي نگيريد.به خودتان آرامش بدهید و با متانت فقط شنونده باشید.

4-    از مبارزه‌جویی با آن‌ها و جبران رفتارهای بدشان بپرهیزید. این رفتار به مرور زمان تأثیر باورنکردنی‌ای خواهد داشت. فقط باید آستانه‌ی تحمل‌تان را کمی بالاتر ببرید.

5-    فراموش نکنید که احساسات شما متأثر از افکار شماست؛ پس با افکار منفی‌ به آن ها به چشم دشمن نگاه نکنید.

6-    ممکن است خواهر یا برادر همسرتان دوست داشته باشند مانند پیش از ازدواج شما، لحظاتی را با هم سپری کنند. این فرصت را برای آن‌ها فراهم کنید.

7-    هنگام برخورد با آن‌هابی‌نقص‌گرا نباشد و قبول کنید که هر کسی دارای نواقصی است. پس انتقادهای تند، حرف‌های گلایه آمیز و رفتارهای دخالت‌گرایانه و تحقیرآمیز را از خودتان دور کنید.

8-    گاهی به مناسبت‌های گوناگون با مشورت همسرتان هدایای مورد علاقه‌شان را تقدیم آن‌ها کنید و این‌گونه محبت میان‌تان را افزایش دهید.

نویسنده: سمانه خمسه ای

تاریخ آخرین ویرایش: 17 آذر 1393 - 14:24:35
اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 2927