مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
طیبه صابر
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
مهارت‌های دستی
2-شغلی 3- مهارت های شغلیمهارت‌های دستی
ارسال شده در تاریخ: 16 شهریور 1394

مهارت‌های دستی، آن دسته از مهارت‌ها هستند که عموم مشاغل مرتبط با آن به دستان افراد گره خورده است.حالت انگشتان دست‌ها و نوع حرکت‌ها، به علاوه تمرینی که فرد شاغل به وسیله‌ی دستان خود انجام می‌دهد در انجام بسیاری از کارها مانند تصویرگری، رانندگی، جوشکاری و بسته‌بندی مؤثر است.

نکته‌ی قابل توجه در مهارت‌های دستی این است که دست‌ها را به حرکت در می‌آورد و باعث خلق اثر، انجام کار یا به وجود آمدن سازه‌ای محکم می‌شود.دست یکی از اعضای ظریف، سبک و پرکار بدن انسان است.بسیاری از افراد به وسیله‌ی دستانی توانمند از مرگ نجات می‌یابند و بسیاری توسط دستان خیانت‌کار به کام مرگ فرو می‌روند.شاید بیش از نیمی از کارهای بشر توسط دستان او صورت می‌گیرد.

با وجود پیشرفت‌های چشمگیری که بشر در زمینه‌ی پروتزهای مصنوعی به دست آورده و این پروتزها در کشور ژاپن و آلمان و آمریکا شکل‌های توانمندی به خود گرفته اند، ولی برای دست توفیقات زیادی به دست نیامده است.

به جهت کارها و توانایی‌هایی که دستان انسان قابلیت انجام آن را دارند، بسیاری از افراد امرار معاش خود را در همین راستا شکل داده‌اند.هنرهای فراوانی خلق شده‌اند و چشمان بسیاری در برخورد با این آثار دلربا حرکت کرده‌اند.دستان انسان آن‌قدر ارزشمند هستند که در ضرب‌المثلی معروف می‌گویند از هر انگشت فلانی هزار هنر می‌بارد.

مهارت‌های دستی در همه‌ی زمینه‌ها اثر گذارند.وقتی شما در حال سخنرانی هستید، بسیاری از مفاهیم و معانی را به کمک دست و بیان صحیح و قوی خود به دیگران القاء می کنید و وقتی در کار شیشه‌گری هستید قبل از آن‌که شیشه سرد شود با سرعت عمل در دستان موجبات تشکیل یک حجم زیبا را فراهم می‌کنید.

مهارت‌های دستی به گروه خاصی از مشاغل محدود نشده‌اند گر چه در گروه هنرهای تجسمی صنعتی به نام صنایع دستی درست شده اما بسیاری از مشاغل مانند جوشکاری، رانندگی، تصویرگری و .... نیز در به این مهارت نیاز دارند.

مشاغل مربوط:

1-    نصاب کاشی

2-     سنگ‌کار

3-    سیمان‌کار

4-    ماشین‌نویس فارسی

5-    ماکت و مدل‌ساز

6-    کارگر بسته‌بند

7-    گچ‌بر

8-    پیرایشگر مردانه

9-     کاشی‌کار

10-شومینه‌ساز

11-سفالگر

12-گرافیست

13-طلا و جواهرساز

14-معرق کار

15-منبت کار

16-قالی‌باف

17-گلیم‌باف

18-خیاط

19-گلدوز

20-گلساز گل‌های چینی

21-آشپز

22-شیرینی‌پز

مهارت‌ها:

مهارت‌های دستی به مهارت‌های فنی و تولیدی نزدیک هستند و کمترین اشتراک را با مهارت‌های روابط عمومی و مدیریتی دارد.

تاریخ آخرین ویرایش: 16 شهریور 1394 - 11:47:34
اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 2187