مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
طیبه صابر
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
نقش پدر در خلّاقيت اجتماعي نوجوان پسر
4-کودک و نوجوان 2-نوجوان 3-نوجوان و خانواده 1-نقش پدر در خلاقيت اجتماعي نوجوان پسرنقش پدر در خلّاقيت اجتماعي نوجوان پسر
ارسال شده در تاریخ: 17 اسفند 1393

دنياي امروز با دگرگوني‌هاي پر شتاب خود، نوجوانان عزيزمان را با مسأله‌هاي جديدي روبه رو كرده است كه شايد راه حل‌هاي غلبه بر آن‌ها در الگوي پدري ما وجود نداشته باشد.

از آن‌جا كه نوجوانان (به ويژه فرزند پسر) براي رودررویي شجاعانه و موفق با مسائل جديد اجتماعي به الگوي پدري، كاملاً وابسته و نيازمند است، مطالبي ارائه مي‌شود تا راه موفقيت براي فرزندان عزيزمان هموارتر شود:

1- فرزند پسر الگوي شخصيتي و رفتاري خود را از پدر مي‌گيرد؛ چون مي‌خواهد مردي موفق شود.

2- الگوهاي رفتاري افراد مختلف در اجتماع با همه‌ی جاذبه‌هاي خود، تحت تاثير الگوي پدري و هماهنگ با آنان پذيرفته مي‌شوند.

3- فرزند پسر،  نمي‌خواهد  مادرش را الگوي موفقيت‌هاي اجتماعي‌اش قرار دهد و نياز شديدي به همدلي و همراهي پدر دارد. ( منظور از پدر تصويري است كه از پدر در ذهن پسر ايجاد مي‌شود؛ بنابراين در مواردي كه فرزندي از حضور موقت و يا دائم پدر محروم مي‌شود، داشتن تصوير مثبت از پدر مي‌تواند بهترين راهنماي عمل اجتماعي او باشد.)

4- نقش پدري و نقش مادري براي فرزند پسر و فرزند دختر از يكديگر متمايز است و پدران موفق و تأثيرگذار نقش مهم و اساسي خود را به مادر واگذار نمي‌كنند؛ چون مي‌دانند اين واگذاري، نقش مادر را از آرامش و فرزند را از اعتماد به نفس اجتماعي، محروم مي‌كند.

5- فرزند پسر، ويژگي‌هايي چون آرامش، صميمت، عطوفت، همكاري، رفاقت و عشق به همنوعان و عشق به خداوند را معمولاً از مادر دريافت مي‌كند.

6- ويژگي‌هايي چون شجاعت، غلبه بر موانع، صبوري، اميدواري، ارتباط تأثيرگذار اجتماعي، بهره‌گيري از فرصت‌ها و مقاومت در مشكلات را معمولاً از پدر مي‌آموزد.

7- هيچ كدام از اين ويژگي‌ها با دستور و نصيحت و يادآوري به فرزند منتقل نمي‌شود ، اين ويژگي‌ها مسري هستند، غير مستقيم از پدر و مادر منتقل مي‌شوند.

8- مثلاً خجالت يا شجاعت خصلت‌هايي هستند كه اگر در پدر باشد به احتمال قوي به فرزند پسر منتقل مي‌شود، مگر اين‌كه شرايط ويژه اجتماعي موجب تغيير اين ويژگي‌ها در دراز مدت بشود.

9- اصلي‌ترين نياز فرزند (چه دختر ،چه پسر) براي دريافت بهتر ويژگي‌هاي مثبت اجتماعي و اخلاقي، وجود رابطه‌ی صميمي و مهربانانه ميان پدر و فرزند است كه با چاشني قاطعيت و نظم استحكام مي‌يابد.

10- نقش پدري را در دنياي امروز نمي‌توان مثل گذشته به تأمين نيازهاي اقتصادي خانواده محدود كرد، هر چند موفق بودن  در اين نقش بخش بزرگي از وقت و انرژي پدران موفق و مسئول را به خود اختصاص داده است.

11- رفتار نوجوان در اجتماع، (به ويژه  در زمينه‌ی مسائل جنسي و ارتباط با جنس ديگر) بستگي به برخورد پدر با اين مسأله در دوران نوجواني فرزند دارد. بنابراين آگاهي و مهارت پدر در طرح علمي و طبيعي اين مسأله براي فرزند پسر تأثيري شگفت‌انگيز در رفتار جنسي فرزند در نوجواني و جواني و بزرگسالي دارد.

12- برخورد محترمانه و رابطه‌ی صميمانه‌ی پدر و مادر در خانواده يكي از مهم‌ترين عوامل انتخاب‌هاي مثبت نوجوانان در مسائل اجتماعي به ويژه در تحصيل، شغل و ازدواج است.

13- نوجوانان عزيزمان در دست حمايتگر و لبخند مهربانانه‌ی پدر (عليرغم دشواري‌هاي زندگي ) و گفت‌وگوي صميمانه‌ی دو جانبه، آينده روشن و افتخارآور خود را ترسيم مي‌كند.

14-همه‌ی موانع و عوامل بازدارنده‌ی اجتماعي، در مقابل انرژي شگفت‌انگيزي كه از رابطه‌ی گرم و صميمانه و منضبط پدر و پسر خلق مي‌شود، رنگ مي‌بازند و به عوامل موفقيت و خلّاقيت تبديل مي‌شوند.

15-  به فرموده امام علي (ع):

زندگي دروني پدر در رفتار فرزند شكوفا مي‌شود.

تاریخ آخرین ویرایش: 17 فروردین 1395 - 10:25:24
اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 2000