مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
طیبه صابر
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
رفتارهای پرخطر در دوران نامزدی
3-زوج 2-نامزدی و عقدرفتارهای پرخطر در دوران نامزدی
ارسال شده در تاریخ: 26 بهمن 1393

رویابافی نکنید

اگر قرار باشد از لحظه خداحافظی تا دیدار یا تلفن بعدی، چشم‌مان را روی واقعیت‌ها ببندیم و رویابافی کنیم و حرف‌ها و رفتارهای طرف مقابل را آن‌طور که دوست داریم تعبیر و تفسیر کنیم، قافیه را باخته‌ایم. با چشم و گوش باز حرف‌ها و رفتارهای طرف مقابل را ببینیم و بشنویم و با چشم بسته تصمیم نگیریم.

چشم بسته حتی چاه را نمی‌بیند. رویابافی در دوسطح می‌تواند نامزدی را به مخاطره بیندازد؛ یکی رویاپردازی جزئی است که ما رابطه دوران نامزدی خود را خیلی رویایی بدانیم یا سعی کنیم که رویاگونه باشند. در سطح کلان‌تر، رویاپردازی در مورد ماهیت زندگی مشترک است. تصورات غلط بسیاری در مورد ماهیت زندگی مشترک وجود دارد که ممکن است افراد در مرحله نامزدی در سر بپرورانند. خیال‌پردازی‌های زوجین، به زندگی مشترک آسیب می‌رساند و موجب به وجود آمدن انتظاراتی غیرواقعی می‌شود.

دروغ نگویید

دروغ گفتن و تظاهر کردن بی‌فایده است، چون طرف مقابل به راحتی احساس ما را می‌فهمد. بنابراین «صداقت» اولین و مهم‌ترین نکته برای شروع یک زندگی مشترک سالم و موفق است. حتی اگر صداقت ما باعث قطع پیوندمان در همان دوران نامزدی شود نباید بترسیم، چون مطمئناً آن رابطه معیوب بوده و دیر یا زود این رشته پاره می‌شود. هرچه فضا بازتر باشد و ما بتوانیم خود واقعی‌مان را به نامزدمان نشان دهیم، در زندگی آینده راحت‌تر خواهیم بود. این خودِ واقعی هم نقاط منفی و هم مثبت شخصیت ما را در بر می‌‌گیرد.

رازها را افشا نکنید

البته دروغ نگفتن به این معنی نیست که لازم است ما ریز و درشت زندگی‌مان را برای نامزدمان بگوییم. بسیاری از رازها هستند که فقط ما یک طرف آن‌ها هستیم و آشکار کردنش برای نامزدمان به وقوع تبعاتی برای نفر سوم منجر می‌شود. ضمن این‌که آشکار کردن بسیاری از رازها فقط باعث سوء تفاهم و برهم خوردن رابطه می‌شود.

سؤالی که بسیاری از نامزدها از مشاوران خانواده می‌پرسند، این است که آیا ما باید در مورد روابط قبلی خود همه چیز را به نامزدمان بگوییم. جواب روان‌شناسانه یک «نه» با شرط و شروط است. آن‌ها می‌گویند که لازم نیست طرف مقابل‌تان از تمام جزئیات رابطه‌ی قبلی شما خبردار شود. اگر او سؤالی پرسید می‌توانید بگویید که کسانی بوده‌اند اما مهم این است که الان تو در زندگی من هستی و من به تو متعهدم.

مقایسه نکنید

خیلی از ما عادت کرده‌ایم زندگی و روابط شخصی‌مان را با رابطه و زندگی دیگران مقایسه کنیم و به دنبال این مقایسه هم، یا از طرف مقابل توقع‌های خاصی داشته باشیم یا انتقام ناکامی‌های قبلی خود را از نامزدمان بگیریم! مقایسه کردن را فراموش کنیم و به خاطر بسپاریم که رابطه‌ی هر کدام از ما، مثل خود ما و رفتارهای‌مان ویژه و منحصر به خود ماست. مقایسه کردن‌ها مخصوصاً در خانم‌ها می‌تواند از همان اول تخم کینه را در دل طرف مقابل بکارد.

مقایسه‌ها معمولاً بدون درنظر گرفتن سن، وضعیت شغلی، وضعیت مالی، وضعیت تحصیلی و وضعیت فرهنگی طرف مقابل صورت می‌گیرد. در ضمن، این‌گونه مقایسه‌ها باعث می‌شود نامزد شما –که او هم در حال بررسی شماست- به این نتیجه برسد که با آدم بی‌انصافی نامزد کرده است و همین مقدمه نارضایتی و جدایی را فراهم می‌آورد.

از خانواده‌ی‌ نامزدتان بدگویی نکنید

یادمان باشد پدر و مادر نامزدمان، بخش مهمی از زندگی و حتی شخصیت او هستند و آزردن آنها مساوی است با آزردن کسی که خیلی دوستش داریم. از طرفی، همسر ما هرچقدر هم که باگذشت و مهربان باشد، تحمل بی اعتنایی و کم‌اعتنایی به عزیزانش را ندارد. بنابراین حتی اگر تلافی نکند، دلخور خواهد شد. درست است که در نهایت و بعد از ازدواج، باید در اولویت اول زندگی همسرمان قرار بگیریم و خانواده‌ی جدید بر خانواده‌ی پدری ارجح باشد، اما در مرحله‌ی نامزدی نمی‌توان چنین توقعی از طرف مقابل‌مان داشته باشیم.

اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 2549