مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
طیبه صابر
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
دوران عقد با طعم ترس
3-زوج 2-نامزدی و عقددوران عقد با طعم ترس
ارسال شده در تاریخ: 4 دی 1393

روزهای عجیبی را پشت سر می‌گذاری. گاهی احساس می‌کنی مثل مسافر کوچولو که وارد یک سیاره‌ی جدید شده بود، پا به سرزمین ناشناخته‌ای گذاشته‌ای. کاملاً درست است. تو با کسی پیمان زناشویی بسته‌ای که از سیاره‌ی دیگری است. تو هم برای او همینقدر ناشناخته و گاهی عجیب هستی.

اما این مهم است که هر دوی شما در سیاره‌ی زمین قرار است تا همیشه با هم باشید، پس برای موفقیت در این با هم بودن، باید زبان و احساسات انسان‌های سیاره‌ی او را بشناسید یعنی با خصوصیات روحی و روانی جنس مخالف‌تان آشنا شوید. حال در این ایام که هنوز به خانه‌ی مشترک نرفته‌اید و در ایام عقد به سر می‌برید، سر و کله‌ی یک خصوصیت روحی آزاردهنده پیدا می‌شود. واقعاً کارتان سخت خواهد شد، اما برای هر مشکلی راه حلی وجود دارد.

صفتی به نام ترس

در این مجال در مورد همسران ترسو صحبت می‌کنیم. ترس صفتی است که ممکن است در مرحله‌ی اول به نظر برسد خیلی هم مشکلساز نیست، اما واقعیت این است که گاهی این خصوصیت می‌تواند آزاردهنده باشد. مخصوصاً در آقایان. چون طبق فرهنگ و پیش‌نویس‌های اعتقادی ما، مرد به هیچ وجه نباید ترسو باشد. البته این بدان معنی نیست که اگر زنی ترسو باشد، اشکالی ندارد. خلاصه زندگی با همسر ترسو کار سختی است، پس تا به زیر یک سقف نرفته‌اید، فکری برای این خصوصیت همسرتان بکنید.

در همین روزها هم احتمالاً مشکلاتی را به خاطر این خصوصیت همسرتان، متحمل می‌شوید مثلاً ترس خانم‌ها از سوسک طبیعی است، اما خانم شما به شدت از سوسک می‌ترسد به طوری که اگر نخ یا پر بر روی پای او بیافتد، گمان می‌کند سوسک است و هر جایی که باشد فریادزنان شروع به دویدن می‌کند. یا شوهر شما مردی است که از رانندگی می‌ترسد و می‌گوید احتمال تصادف وجود دارد. فکر این‌که شوهرتان هیچ‌وقت نمی‌خواهد رانندگی کند ناراحت‌تان می‌کند.

خلاصه ممکن است این صفت در ظاهر بی‌آزار، به طور مفصل شیرینی ایام عقد را به شما تلخ کرده باشد، اما مشکل اصلی‌تان نگرانی برای آینده است.

تصویری از زندگی مشترک آینده

گاهی ترس از ارتفاع یا تنهایی باعث می‌شود زندگی فرد در دست‌انداز چه کنم، گرفتار شود. اگر همسرتان ترس از فضاهای بسته داشته باشد باید همیشه در طبقات پایین زندگی کنید و اگر به منزل قوم و خویشی دعوت شوید که مثلاً در طبقه‌ی بیست و سوم یک برج زندگی می‌کند، او تمام طبقات را با پله خواهد آمد، زیرا از آسانسور می‌ترسد.

این طبیعی است که هر کس به دنبال شریکی مقتدر و قابل تکیه باشد و گاهی ترس‌های غیر عینی وجود دارد که بیشتر نگران‌کننده است. کمی ریسک به پیشرفت کمک می‌کند و افراد همیشه محتاط، نمی‌توانند افق‌های بلندی را متصور شوند.با توجه به درجه‌ی شدت و ضعف ترس در همسرتان، نگرانی شما هم متفاوت خواهد بود. مشکل شما در آینده پررنگ‌تر می‌شودغ زیرا با وجود بچه‌ها این احتمال وجود دارد که آن‌ها از همسرتان این رفتار را الگوبرداری کنند، پس چاره‌ای جز برطرف کردن این مشکل ندارید.

راهکارهای درمانی

برای درمان ترس‌های همسرتان باید صبور باشید. مردی که یک عمر از بلندی می‌ترسیده و یا خانمی که سال‌هاست از تاریکی وحشت دارد، نمی‌تواند به یک‌باره آن‌ها را کنار بگذارد. اول باید بپذیرد که این صفت او برای زندگی مشترک‌تان می‌تواند آسیب‌زا باشد. این مرحله از درمان بر عهده‌ی شماست.

قرار نیست با کنایه، تهدید و تحقیر او را متوجه مشکل رفتاری‌اش کنید، بلکه همان زبان بین‌المللی معجزه‌گر را به کار ببندید. زبان محبت که می‌تواند بدون دل‌خوری او را به سمت درمان سوق دهد. پیشنهاد می‌کنم وقتی همسرتان قبول کرد که ترس او غیرمعمول است و باید برطرف شود، اولین قدم را با یک روان‌شناس ماهر بردارید.

مراقب باشید درمان‌های خانگی ممکن است بسیار به روحیه‌ی همسرتان لطمه بزند و ترس او را تشدید کند. جلسات مشاوره، پیگیری و عمل به حرف‌های روان‌شناس در کنار عشق خالصانه‌ی شما، حتماً باعث درمان همسرتان می‌شود.

اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 1360