مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
مرضیه ذبیحی
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
اهمیت و ضرورت شناخت در دوران عقد
3-زوج 2-نامزدی و عقداهمیت و ضرورت شناخت در دوران عقد
ارسال شده در تاریخ: 1 دی 1393

ازدواج و تشکیل زندگی مشترک، سنگ بنای ایجاد هر جامعه‌ی انسانی و مهم‌ترین مسئله در طول زندگی هر فرد استغ زیرا بقای نسل بشر و ادامه‌ی حیات او بر روی این کره‌ی خاکی، و هم‌چنین رسیدن به کمال و آرامش که هدف خلقت است در پرتو ازدواج صورت می‌گیرد.
قرآن کریم می‌فرماید: «یکی از نشانه‌های خداوند این است که از جنس شما برایتان همسر آفرید تا موجب آرامشتان باشد، و بین شما الفت و مهربانی قرار داد»( سوره‌ی روم، آیه 21)

در حقیقت تشکیل زندگی مشترک، مهم‌ترین قدمی است که فرد در زندگی برمی‌دارد و ممکن است با یک انتخاب صحیح و آگاهانه به قله‌ی سعادت و موفقیت و سربلندی برسد، و یا با انتخاب نادرست و اشتباه، زمینه شکست و ذلت خود را فراهم کرده، تمام آینده و هستی‌اش را به باد دهد.

در این میان زمانی که مناسب است به آن توجه شود، دوران نامزدی و عقد است.این زمان که فاصله‌ی میان عقد و عروسی یعنی تشکیل زندگی مشترک است، دورانی طلایی و بهترین فرصت برای شناخت زوجین از تفاوت‌ها و شباهت‌های یکدیگر است.

بوجود آمدن مشکلات اقتصادی، طولانی شدن مدت تحصیلات، مشکلات یافتن شغل برای جوان‌ها و مسایل دیگر، باعث می‌شود همسران جوان با اجرای مراسم عقد که هزینه‌ی کمتری دارد، شریک زندگی آینده خود را انتخاب کنند و ضمن آن که از دغدغه‌های یافتن همسر مناسب و فشار جنسی و روحی رهایی می‌یابند، فرصتی برای رسیدگی به مشکلات خود و آمادگی برای تشکیل زندگی مشترک به دست می‌آورند.

در دوران عقد بعلت اینکه محدودیت‌ها، ترس‌ها و دلهره‌های قبل از ازدواج برای آشنایی دختر و پسر تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند، و به واسطه‌ی آزادی در رفت و آمد زوجین و خانواده‌های آنها، همسران جوان می‌توانند با گفتگو و تبادل نظر و دقت در رفتار و افکار یکدیگر به خصوصیات فردی و خانوادگی هم آگاهی پیدا کنند.

و با ارزیابی دقیق نقاط مثبت و منفی همدیگر را کشف کنند. در حقیقت دوران عقد برای رسیدن به تفاهم و دست‌یابی به نکات مشترک بین همسران است و برای انتخاب همسر مناسب و تأیید او جهت تشکیل یک زندگی مشترک باید به این شباهت‌ها و تفاوت‌ها اهمیت داد.

ضمن این‌که می‌توان در این دوران در موقعیت‌های مناسب و از زوایای گوناگون وضعیت روحی، جسمی، اخلاقی، فرهنگی و اعتقادی طرف مقابل را سنجید و ارزیابی کرد. مثل در مهمانی‌ها، در جمع اقوام و بیگانگان در سفر، در هنگام انجام اعمال عبادی و مباحثات سیاسی و سایر موضوعات.

اشتراکات و اختلافات

1- مسایل اعتقادی: در این دوران باید نسبت به عقاید و باورهای همسر حساس و دقیق بود. وجود اختلاف در این زمینه می‌تواند منجر به شکاف‌های عمیق و اختلافات زیادی در زندگی زناشویی شود. عدم هم‌فکری در مسایل مذهبی آن‌قدر اهمیت دارد که بر همه‌ی زمینه‌های زندگی اثر می‌گذارد. مثل رفت‌وآمدها، تربیت فرزند و سایر موضوعات. پس ازدواج دو نفر که از نظر اعتقادی تفاوت‌های عمیق دارند اصلاً توصیه نمی‌شود.2- نگه‌داشتن حرمت‌ها: اگر در دوران عقد همسران جوان به شخصیت و نظرات هم احترام بگذارند برای خانواده و اقوام یکدیگر حرمت قائل شوند و روزبروز این احترام متقابل بیشتر شود، تداوم این زندگی پربار و ثمربخش است و چنانچه، حرمت‌گذاری یکطرفه باشد، شخص مؤدب و بافرهنگ احساس غُبن و یأس خواهد کرد و هیچ امیدی به زندگی در کنار یک فرد هتاک نیست.

3- اهداف و آرزوهای مشترک: یکی از مهم‌ترین اشتراکات در زندگی زناشویی اهداف هماهنگ یا نزدیک بهم است. هرگاه در این دوران، همسران جوان با درنظر گرفتن عقاید، علایق و توانایی‌های یکدیگر در هدف‌های طولانی‌مدت و میان‌مدت با یکدیگر توافق داشته باشند، می‌توان امیدوار بود در کوتاه مدت نیز به یک دیدگاه مشترک خواهند رسید و این زندگی در سایه‌ی تفاهم و هم‌دلی به سعادت می‌رسد.

4- ابراز عشق متقابل: ابراز محبت بین دو همسر در دوران عقد بین آنها ایجاد عشق و انرژی مثبت می‌کند. و حس قشنگ مورد توجه و ستایش بودن را به وجود می‌آورد. و چنین مبادله‌ای باعث پیشرفت عشق و اعتماد بین همسران و مستحکم شدن رابطه زناشویی است. ولی اگر این ابراز عشق یک‌طرفه باشد پیروزی برای یکطرف و سرخوردگی برای دیگری را به دنبال خواهد داشت که در درازمدت باعث اختلافات شدید می‌شود.

اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 1526