مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
طیبه صابر
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
افت تحصیلی در دوران نوجوانی
1-تحصیلی 1-مشاوره تحصیلی 2-ضرورت و فواید مشاوره تحصیلیافت تحصیلی در دوران نوجوانی
ارسال شده در تاریخ: 1 دی 1393

دوره‌ی نوجوانی در انتقال علم و دانش به نوجوانان دوره‌ی مهمی محسوب می‌شود. از آن‌جا که نوجوان از نظر ذهنی دارای تفکر انتزاعی می‌شود، علوم را به طور انتزاعی درک می‌کند و معمولاً با جنبه‌های مختلف علم و مهارت‌های مورد نیاز مشاغل آینده آشنا می‌شود.

عده‌ای از نوجوانان در مسائل تحصیلی دچار شکست می‌گردند که می‌توان گفت مواجهه‌ی نوجوان با شکست‌ها و ناکامی‌ها و تحصیل که معمولاً با بی‌علاقگی نسبت به مسائل تحصیلی و کاهش نمرات درسی شروع می‌شود، افت تحصیلی نام دارد.

باید متذکر شد والدین در مواجهه با افت تحصیلی نوجوانان باید انعطاف‌پذیر بوده و رفتارهای خشونت‌آمیزی با وی نداشته باشند و در عوض، موفقیت‌های تحصیلی او را تقویت نموده و به او پاداش دهند؛ چون در یادگیری همیشه حضور پاداش و تقویت انگیزه اهمیت بسیاری دارد؛

زیرا فرد از طریق تقویت انگیزه می‌تواند به یادگیری بیشتری دست یابد و در غیر این صورت عدم تقویت فرد در هنگام افت تحصیلی موجب ترک تحصیل نوجوان خواهد شد.

به عبارت دیگر والدین باید به نوجوان توجه کافی را مبذول دارند و روحیه‌ی اعتماد به نفس وی را افزایش دهند و در او نسبت به درس خواندن، انگیزه و هدف ایجاد کنند.

در غیر این صورت هر گونه رفتار مخالفی در والدین موجب شکست و از بین رفتن اعتماد به نفس وی خواهد شد. مربیان نیز به هنگام افت تحصیلی نوجوانان باید توجه کافی داشته باشند که افت تحصیلی نشانه‌ی عدم توانایی تحصیلی آن‌ها نیست و باید آن‌ها را به اندازه کافی تقویت نمایند.

تاریخ آخرین ویرایش: 28 بهمن 1393 - 13:41:12
اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 1461