مقالات آموزشی

 

 

 

مشاورین حاضر در کلینیک
آتنا سادات میررجائی
آزاده امیر
فاطمه قانعی مطلق
میترا ضیایی عاقل
مریم مرواریدی
عطیه تقوی
محمدرضا سعیدی
محمد حسین سلمانیان
مینا شعبان زاده
هانیه میر
سمیه قاصری
حسین چم حیدری
جانان محبوبی
سمانه خمسه ای
محمدرضا ودادمفرد
سعیده باقری
سارا خواجه افضلی
طیبه صابر
محمدرضا صنم یار
سیما سیفی
باتفاوت‌های فرهنگی خانواده‌ها در دوران عقد چگونه باید کنار آمد؟
3-زوج 2-نامزدی و عقدباتفاوت‌های فرهنگی خانواده‌ها در دوران عقد چگونه باید کنار آمد؟
ارسال شده در تاریخ: 1 دی 1393

دوران عقد، شروع جدی تعامل با خانواده‌ی همسر است. خريد عقد، رفت و آمد با خانواده‌ي همسر، پذيرش خانواده‌ي همسر، احترام اعضای خانواده به عروس يا داماد و احترام به خانواده‌ی آن‌ها، ديد و بازديد خانواده‌ها و…از مباحث مهمی است که در این دوران مطرح می‌شود.

تعامل با خانواده‌ي همسر در دوره‌ي عقد که یکی از کارکردهای مهم این دوران به شمار می‌آید، از اهميت زيادی برخوردار است؛ چرا که همیشه شروع روابط از اهميت ويژه‌ای برخوردار است. از آن‌جا که در اين دوران همسران بيشتر به فکر ارتباط با هم هستند، ممکن است از تعامل با خانواده‌ی يکديگر غفلت کنند یا این‌که در تعامل با خانواده‌ی همسر مورد غفلت واقع شود. بی‌تجربگی در برخورد با خانواده‌ي همسر می‌تواند، عروس يا داماد را با مشکلات بسياری روبه‌رو سازد.

ورود به خانواده‌ی همسر فصل جدیدی از زندگی خانوادگی است و تعامل با اعضای خانواده‌ی همسر یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین وظایف همسران است. خانواده‌ی همسر، خانواده‌ی جدیدی است که به واسطه‌ی همسر، عضو آن می‌شویم. هرچه خانواده‌ی همسر به خانواده‌ی ما شباهت بیشتری داشته باشد، رفتار اعضای خانواده‌ی همسر برای ما قابل پیش‌بینی‌تر است؛ چرا که از قبل رفتارهای مشابه آن‌ها را در خانواده‌ی خود درک کرده‌ایم. اما هرچه خانواده‌ی همسر با خانواده‌ی ما تفاوت بیشتری داشته باشند، درک رفتارها و روابط آن‌ها برای ما پیچیده‌تر و سخت‌تر است.

از آن‌جا که داشتن تفاوت‌های کم یا زیاد، در زمینه‌های گوناگون با خانواده‌ی همسر امری بسیار بدیهی است که ممکن است در بسیاری از ازدواج‌ها روی دهد، آموختن مهارت‌های لازم در این زمینه می‌تواند کمک شایانی به همسران کند.

دختر و پسری که وارد خانواده‌ی جدید می‌شوند، باید با شناختی که در دوران آشنایی و خواستگاری از خانواده‌های یکدیگر به دست آورده‌اند، خود را برای رویارویی با این تفاوت‌ها آماده کنند.

این یک حقیقت است که هیچ‌گاه خانواده‌ی همسر به طور صد در صد و کاملاً شبیه خانواده‌ی ما نخواهند بود. پس باید با پیش‌زمینه‌ی ذهنی مناسب و به دور از هرگونه جبهه‌گیری وارد این رابطه شد. به ویژه که در این دوران، سنگ‌بنای یک رابطه‌ی طولانی‌مدت با خانواده‌ی همسر گذاشته می‌شود و جبران اشتباهات و ترمیم رابطه‌ها ممکن است بسیار دشوار باشد.

پس از این‌که خود را برای داشتن این تفاوت‌ها آماده کردید و پذیرفتید که در چه زمینه‌هایی با خانواده‌ی همسرتان تفاوت دارید، باید نحوه‌ی صحیح برخورد با آن مشکل را بیابید.

در این شرایط نقش همسرتان نیز  بسیار مهم است که شما را با رفتارها و نگرش‌های خانواده‌اش بیشتر و بیشتر آشنا کند؛ پس از همسرتان کمک بگیرید و ببینید که خانواده‌ی او در این زمینه، چه نوع رفتاری را می‌پسندند. مطمئن باشید که به اصطلاح کوتاه آمدن شما به ویژه در دوران عقد، به نفع خودتان خواهد بود و شما و همسرتان را از بسیاری از تنش‌ها دور خواهد کرد.

فراموش نکنید که ازدواج یعنی اشتراک با همسر در تمام زمینه‌ها؛ پس سعی کنید بیشتر بر روی اشتراکات‌تان با همسر و خانواده‌اش تمرکز کنید و از تفاوت‌های کوچک چشم بپوشید. اگر متوجه شدید در تفاوتی که دارید،  شیوه‌ی آن‌ها درست و منطقی است، پس واقع‌بین باشید و کم کم خودتان را شبیه آن‌ها کنید. اما اگر راه خودتان درست بود، به جای کشمکش و پافشاری بر رفتار خودتان، محتاطانه و با هوشیاری عمل کنید.

از یاد نبرید که همدلی مهارتی است که پس از ازدواج می‌تواند کمک زیادی به شما بکند. از طرفی باید به عقاید دیگران احترام گذاشت و آن‌ها را درک کرد. پیش گرفتن یک رفتار مسالمت‌آمیز با خانواده‌ی همسر و چشم‌پوشی از مواردی که قابل اغماض است، آرامش را برای‌تان به ارمغان خواهد آورد.

اقدام کننده: واحد تولید محتوای کلینیک روان درمانی صبا
تعداد مشاهده: 1339